5 instrumente de reclame uimitoare pe care trebuie să le utilizați

Pe măsură ce Google Ads continuă să evolueze, la fel și instrumentele pe care Google le oferă. Iată cinci instrumente în cadrul platformei pentru a da cel puțin o lovitură dacă nu ai făcut-o.

Anunțurile Google pot fi copleșitoare în domeniul său de aplicare.

Este un mediu versatil și competitiv, iar bogăția de instrumente poate crea două situații:

  • Se simte prea mult de învățat, deci sunt evitate lucruri noi.
  • Instrumentele nu sunt ușor de reperat.

Pe măsură ce platforma continuă să evolueze, la fel și instrumentele pe care Google le oferă!

Unii economisesc timp, unii vă oferă informații mai repede, iar alții vă pot ajuta să extindeți eforturile Google Ads în moduri automatizate sau susținute de date.

Iată cinci instrumente din platforma Google Ads pentru a oferi cel puțin o lovitură dacă nu ai făcut-o.

Unele sunt mai noi, altele sunt oldies, dar bunătăți, și toate merită să dai o lovitură.

1. Variații publicitare

După cum vă vor spune majoritatea PPC-urilor, testarea anunțurilor este una dintre cele mai bune practici de bază pentru a obține cele mai bune performanțe posibile.

Testarea anunțurilor a fost o experiență mai frustrantă odată. În timp ce puteți crea mai multe versiuni ale unui anunț text, mulți cumpărători au considerat că Google ar alege un câștigător prea repede.

De asemenea, a fost intensiv forța de muncă pentru a crea mai multe versiuni, a trage raportarea la scară și, în general, a obține informații rapid.

Tipurile de reclame publicitare în căutare au evoluat de la acel moment și au la dispoziție instrumentele pentru realizarea acestora.

Formatul anunțului text original a fost schimbat în anunțuri text extinse, oferind mai mult spațiu pentru testarea copiei.

De asemenea, Google a lansat RSA (anunțuri de căutare responsive) pentru a testa rapid combinațiile de copiere automat și au început să apară noi instrumente dedicate testării anunțurilor.

Unul dintre aceste instrumente este instrumentul Variații publicitare. Situată în zona Schițe și experimente, această caracteristică permite mărcilor să creeze mai rapid variații pe anunțurile lor.

Brandurile pot alege să ruleze variații de anunțuri pentru întregul cont, campanii specifice sau chiar un domeniu personalizat. Apoi specifică partea din anunțul pentru care doresc să difuzeze varianta pentru:

Utilizatorii pot specifica apoi tipul de variație pe care doresc să o ruleze, inclusiv găsirea și înlocuirea textului, schimbarea comenzii de titlu sau actualizarea completă a textului.

Odată ce experimentul a fost lansat, rezultatele sunt afișate și monitorizate în zona Variații publicitare.

2. Observarea publicului

Mult timp, de obicei, Google a pierdut față de Facebook atunci când agenții de publicitate s-ar gândi să ajungă la utilizatori în funcție de demografia lor.

Trebuie să ajungeți la alergători de sex feminin în 40 de ani? Cu toate că se caută cu siguranță pe Google, nu a existat o modalitate ușoară de a le segmenta sau de a vedea dacă căutările lor au fost mai valoroase.

Acest lucru a făcut dificil pentru agenții de publicitate să înțeleagă dacă anumite tipuri de audiență au performanțe mai bune, chiar și atunci când caută aceiași termeni ca un alt demografic.

De asemenea, a limitat ceea ce agenții de publicitate ar putea afla despre alte posibile audiențe pe care le-ar putea viza.

Opțiunea de a observa Publicul ajută la închiderea acestor lacune!

Agenții de publicitate pot adăuga o serie de audiențe definite de Google la eforturile lor de a-și observa performanța unul față de celălalt:

 

Pe baza acestor date, ofertele pot fi specifice pentru demografie.

Google va sugera automat audiențe în secțiunea „Idei”.

Acesta este un mod bun de a iniția procesul, iar agenții de publicitate pot căuta și pe baza unor lucruri precum audiențe de afinitate, cumpărători de pe piață sau alți markeri demografici:

3. Anunțuri de căutare responsive

Anunțurile de căutare responsive (denumite în mod obișnuit RSA) sunt un alt economisitor de timp în testarea anunțurilor.

Spre deosebire de anunțurile text tradiționale în care agentul de publicitate creează versiuni separate și distincte de anunțuri, RSA folosesc o filozofie mix-and-match.

Copia anunțului este tratată ca mai multe active separate pe care apoi Google le contopește pentru a crea un anunț coeziv.

 

Odată ce RSA-urile sunt live, faceți clic pe linkul Afișați detaliile activelor care apare chiar sub copia anunțului afișează rezultatele.

Utilizatorii pot vizualiza statisticile individuale ale activelor și rezultatele prin combinația de text.

Această configurație rapidă și ușoară de testare oferă informații despre cele mai bune rezultate ale utilizatorilor și permite agenților de publicitate să testeze combinațiile mai rapid decât crearea manuală a fiecărei versiuni de care ar avea nevoie.

Un lucru pe care trebuie să-l cauți este că intrările pe care un agent de publicitate le introduce.

Toate liniile de copiere trebuie să se poată amesteca și potrivi fără ca acestea să pară incomode sau ciudate atunci când sunt reunite.

Înainte de a începe să le executați, asigurați-vă că și analizați opțiunile de copiere.

4. Campanii de descoperire

Spre deosebire de căutare, campaniile Discovery sunt unități de anunțuri bogate vizual afișate în funcție de activitatea utilizatorului.

Ele sunt o plecare atât în ​​formatul lor, cât și în modul în care sunt vizați.

Acestea sunt asemănătoare cu modul de redare către utilizator, combinând imagini și un titlu.

De asemenea, la fel ca afișarea, acestea sunt utilizate în primul rând ca un top al modului de pâlnie pentru a atrage atenția utilizatorului și pentru a genera interes pentru un produs.

Anunțurile de descoperire apar pe Google Discover Feed (afișate pe pagina de pornire a aplicației Google sau pe pagina de pornire Google.com pe mobil), feedul pentru YouTube pe YouTube și, de asemenea, Gmail.

Direcționarea utilizează interfețele și opțiunile familiare pentru specificarea publicului în celelalte tipuri de campanii:

Campaniile de descoperire sunt automatizate în mare parte de Google.

Agenții de publicitate nu pot face ajustările la care sunt obișnuiți să caute lucruri precum ajustările dispozitivului, rotirea anunțurilor sau limitarea frecvenței.

Există încă opțiuni pentru excluderi care să ajute la siguranța mărcii, cum ar fi păstrarea conținutului agentului de publicitate departe de lucruri precum violență sau profanare.

5. Caracteristicile explicațiilor

Este interdicția existenței unui manager PPC: schimbări bruște și neașteptate ale performanței.

Diagnosticarea acestor cazuri poate duce la multe săpături, pivotare a mesei și transpirație!

Funcția Explicații este aici pentru a vă ajuta.

În prezent, în versiune beta , oferă informații despre campaniile de căutare și de ce s-ar fi putut schimba performanțele acestora.

Datele pot fi analizate pentru afișări, clicuri, costuri și conversii pentru o perioadă de timp de 90 de zile.

Funcția Explicații funcționează comparând rezultatele unui interval de date cu altul.

Făcând acest lucru, vă arată de obicei o modificare procentuală între cele două date.

Dacă există o Explicație disponibilă, această diferență devine albastră ca un hyperlink.

 

Dacă faceți clic pe link, va apărea o fereastră mică, cu opțiunea de a merge la o Explicație mai mare.

Va nota principalul motor al schimbării și contribuția porțiunilor.

În acest exemplu, a existat o creștere a volumului de impresii.

Detaliile dezvăluie că a existat o creștere a volumului de căutare și Google conturează termenii care au văzut în mod special creșterea:

Aceasta este departe de a analiza istoricul căutării, să săpați manual termenii de căutare, să sortați și să zgâriați datele.

 

 

Leave a Reply