Etapa 1: Obținerea imaginii mai mari
Primul pas în redactarea site-ului nostru web presupune gândirea și o mulțime de lucruri. Trebuie să fiți clar pe obiectivul principal al site-ului dvs. Cel mai bine este să faceți un brainstorming asupra anumitor întrebări despre ce trebuie să obțină site-ul dvs. și cum va face acest lucru.
- Definiți obiectivul site-ului dvs. Puneți-vă următoarele întrebări: Site-ul dvs. servește o bază de clienți existentă sau trebuie să atrageți un nou tip de public? Va fi o carte de vizită sau un magazin online? Să fii clar pe obiectivele site-ului tău te va ajuta să stabilești ce tip de conținut va continua.
- Gândește-te ce trebuie să aibă site-ul tău. Obiective diferite se vor concentra în mod natural pe diferite tipuri de conținut. În timp ce site-urile de cărți de vizită se vor concentra mai mult pe profilul companiei și pe datele de contact ale dvs., un magazin online ar pune accentul pe produsele și serviciile pe care compania dvs. le oferă. Faceți o listă cu idei grosolane pentru conținut pentru site-ul dvs.
- Pune-te în pantofii vizitatorilor tăi. După ce cunoașteți obiectivul site-ului dvs. și aveți o idee scurtă despre ce fel de conținut ar trebui să fie pe acesta, ar trebui să aveți în vedere vizitatorii site-ului dvs. Enumerați posibile întrebări pe care publicul țintă le-ar putea pune. Acest lucru va oferi idei pentru mai mult conținut vă va ajuta să înțelegeți importanța fiecăreia dintre ideile dvs. de conținut.
- Vizualizați cursul de acțiune al vizitatorilor dvs. Când vei ști ce se întreabă vizitatorii tăi, vei ști ce fel de conținut va satisface nevoile lor. Redactarea unui diagramă care prezintă cursul unei acțiuni pe care un utilizator ar putea să-l întreprindă vă va ajuta să obțineți o schiță a modului în care ar trebui organizat conținutul dvs.
Producerea unei schițe precum schema de mai sus ne poate ajuta cu adevărat să obținem o imagine mai mare despre modul în care ar trebui organizat conținutul site-ului dvs. în funcție de importanța pentru utilizatorii dvs. Aceasta ne oferă o schiță detaliată a modului în care ar trebui să funcționeze navigarea pe site-ul dvs.
Etapa 2: Definirea zonelor de conținut ale site-ului nostru
Având idei de conținut grosolan sunt plăcute pentru etapa inițială de producere a unui sitemap, dar dacă dorim să elaboreze un model mai precis, va trebui să definim exact zonele de conținut ale site-ului nostru. O zonă de conținut poate fi orice, de la o singură pagină de conținut, la o categorie întreagă care conține pagini de conținut de aceeași natură.
- Creează o listă de pagini pe care site-ul tău nu poate trăi fără. După cum știm cu toții, site-urile web sunt de fapt o colecție de pagini. Pentru a începe formarea unei idei mai concrete despre structura site-ului dvs., va trebui să listăm paginile care vor forma scheletul său.
Folosind ideile de conținut din organigrama realizată anterior, putem începe să sortăm paginile pe care trebuie să le aibă site-ul nostru web. Deoarece majoritatea site-urilor web au aceeași structură scheletică, ar trebui să luați în considerare următoarele zone de conținut:
- Acasă – Aceasta va fi prima pagină a site-ului dvs. web. O pagină de pornire bună servește ca un hub pentru toate diferitele zone de conținut ale site-ului dvs. și ar trebui să conțină doar informații esențiale pe care le-ar putea avea utilizatorii.
- Despre – Indiferent ce fel de afacere ai, site-ul tău va fi chipul tău online. Prin urmare, este important să creați cel puțin o pagină pentru a prezenta informații despre compania dvs.
- Servicii \ Produse – Indiferent dacă intenționați sau nu să vindeți direct produse pe site-ul dvs., este important să faceți vizitatori conștienți cu privire la ceea ce are exact compania dvs. de oferit. Asigurați-vă că aveți cel puțin o pagină care descrie produsele sau serviciile dvs.
- Contact – Menținerea credibilității în lumea online este dificilă, iar un site web care nu are cel puțin unele informații de contact va fi perceput ca fiind de încredere. Când aveți o pagină de contact, aceasta va asigura clienții dvs. și îi va ajuta să ia legătura cu dvs.
Este important de reținut că împărțirea ideilor noastre de conținut în domenii de conținut nu este de departe o sarcină arbitrară. Zonele dvs. de conținut trebuie să reflecte obiectivele site-ului dvs.
Dacă de exemplu, planificați un site web pentru cărți de vizită, atunci este normal ca site-ul dvs. să aibă o secțiune „despre” mare. Pe de altă parte, dacă plănuiți un magazin online, „produsele / serviciile” dvs. ar trebui să pună accentul principal.
- Venind cu conținut suplimentar. În timp ce aceste pagini constituie o infrastructură de bază excelentă pentru site-ul nostru web, acestea sunt departe de a fi suficiente pentru a face ca site-ul dvs. să fie la curent cu potențialul său.
Folosind datele pe care le-am adunat în cercetarea noastră cu cuvinte cheie, am putea încerca să oferim zone de conținut suplimentare care să atragă și mai mulți vizitatori pe site-ul nostru. Rețineți ce tipuri de categorii există pe site-ul web al concurentului.
Mai des, paginile și categoriile concurenților dvs. vor conține cuvinte cheie pe care le vizează. Crearea de zone speciale de conținut pentru a conține articole și informații cu cuvinte cheie vizate servește un dublu scop:
- Creșteți traficul site-ului, atrăgând mai mulți vizitatori din rezultatele motoarelor de căutare
- Implicați-vă utilizatorii, oferindu-le acele mici informații suplimentare pe care site-ul dvs. le poate oferi și satisface nevoile lor.
Listarea zonelor noastre de conținut nu numai că ajută la menținerea site-ului nostru organizat în timp ce se extinde, ci ne oferă și un plan pentru planificarea conținutului nostru în avans.
Etapa 3: Redactarea și revizuirea hărții noastre
Odată ce avem zonele de conținut ale site-ului nostru, este timpul să ne întocmim harta plană reală Un punct cheie de reținut în această etapă este să vă păstrați site-ul cât mai simplu și să vă asigurați că tot conținutul nostru este ușor accesibil.
- Conectați-vă zonele de conținut. Tragând din tabloul de fluxuri pe care l-am făcut mai devreme, alcătuiți un grafic pentru a vizualiza modul în care toate zonele dvs. de conținut ar trebui să se lege între ele.

În graficul de mai sus, putem vedea cum arată o primă versiune a unei hărți a site-ului. Conectând fiecare categorie la pagina noastră de pornire și fiecare pagină la categoria ei părinte, putem vizualiza modul în care vizitatorii site-ului nostru vor ajunge la fiecare pagină.
Chiar dacă nu știți exact ce va conține fiecare pagină a site-ului dvs. web, este important să recunoașteți modul în care se face legătura între categorie și pagina principală. Acest lucru va împiedica site-ul dvs. să devină prea dezordonat și greu de navigat.
Pe lângă faptul că ne oferă o idee clară unde va aparține fiecare viitoare pagină, această hartă a site-ului ne va oferi o schiță a schemei de navigare a site-ului nostru. Fiecare zonă de conținut care se conectează până la pagina principală și până la alte pagini va fi de fapt un link în bara de navigare a site-ului nostru
- Creați legături de categorii încrucișate. În ultimul pas, vom folosi harta noastră pentru a optimiza navigarea prin diferitele părți ale site-ului nostru. Până în prezent, putem vedea că toate paginile noastre se conectează doar la categoriile și pagina lor de pornire.

În timp ce bara de navigare pe site-ul nostru va oferi acces facil la toate paginile diferite de pe site-ul nostru, este important, de asemenea, să conectăm direct pagini singure la alte persoane din site-ul nostru.
Acest lucru se poate face, de exemplu, prin conectarea unei zone precum „Ce facem” din categoria noastră, la diverse pagini de produse și servicii atunci când sunt menționate în conținutul acelei zone, așa cum se vede în graficul de mai sus.
Încercați să vă gândiți ce pagini s-ar putea lega între ele și adăugați acest lucru în graficul dvs. Acest lucru vă va oferi o idee clară despre link-urile care trebuie să fie în fiecare pagină a site-ului dvs. atunci când în sfârșit începeți să scrieți conținutul dvs. și să faceți site-ul dvs. la viață.
This Post Has One Comment
Foarte bun articolul. 🙂