De ce noul update WordPress 5.5 strica site-uri

Două probleme legate de WordPress 5.5 afectează mii de site-uri web. Acesta este modul de remediere a acestora.

Mii de site-uri WordPress s-au stricat de la actualizarea la WordPress 5.5. Unul dintre motive este acela că WP 5.5 a depășit suportul pentru jQuery Migrate, care ar fi putut provoca cel puțin 20.000 de site-uri sparte. O problemă cu modul în care temele tratează paginarea face ca alte site-uri să se rupă după actualizarea la 5.5.

Din fericire există soluții.

jQuery Migrare și WordPress 5.5

Mii de editori WordPress întâmpină probleme deoarece WordPress 5.5 este livrat fără o bibliotecă JavaScript numită jQuery Migrate .

jQuery Migrate este o bibliotecă care acționează ca o punte pentru ca codul mai vechi să funcționeze pe WordPress.

Cu toate acestea, atunci când editorii se leagă de o temă mai veche, în special una care nu mai este actualizată, problemele de compatibilitate se extind în cele din urmă și asta s-a întâmplat cu WordPress 5.5.

Ce fel de erori experimentează site-urile?

JavaScript poate fi gândit ca niște mașini mici care fac lucrurile să se întâmple.

Scripturile funcționează în spatele scenei pentru ca formele, barele de căutare și meniurile derulante să funcționeze.

Ce este cauza erorilor JavaScript în WordPress 5.5?

Cauza unora dintre probleme sunt plugin-uri mai vechi. Pentru alții, cauza problemei sunt temele WordPress mai vechi.

Editorul din imaginea de mai sus a raportat un bug critic pentru WordPress care i-a împiedicat să publice articole și imagini prezentate:

Editorul a raportat:

„Ultima ta actualizare este un dezastru pur. Am folosit pluginul de editor clasic, deoarece editorul de blocuri este o mizerie completă, iar acum nu mai funcționează de la actualizare. Pot edita doar în modul HTML și nu în vizual!

Așa că am încercat să public ultimul meu articol în editorul tău de blocuri, dar imposibil să adaug o imagine prezentată, am o pagină albă cu titlul „Imagine recomandată” care arată în partea de sus și asta este tot. ”

Sursa problemei a fost un plugin mai vechi care s-a bazat pe jQuery Migrate Library pentru a funcționa. Pluginul a încetat să funcționeze după ce WordPress a eliminat acea bibliotecă.

Problema nu a fost chiar vina WordPress. Problema a fost cauzată de un plugin mai vechi și învechit.

Forumul Stack Overflow întâmpină și întrebări legate de WordPress 5.5. și site-urile care pierd funcționalitate.

Această persoană a solicitat ajutor în legătură cu o problemă care a fost cauzată de o temă învechită care se confruntă cu pierderea meniului derulant și a funcționalității glisante.

Ceea ce a cauzat problema a fost JavaScript mai vechi într-o temă WordPress învechită.

Soluția la această problemă este ușoară.

Cum să remediați jQuery Migrate Bug

Dacă problema este legată de un plugin care utilizează fișiere JavaScript mai vechi, verificați când a fost ultima dată când pluginul a fost actualizat. Dacă ultima dată când a fost actualizat a fost de un an sau mai mult, este posibil să doriți să luați în considerare să căutați un alt plugin mai actualizat.

Pluginurile mai vechi care sunt abandonate pot deveni un risc pentru securitate . Mai bine să vă actualizați la un plugin nou și bine întreținut decât să continuați să utilizați un plugin care ar putea avea probleme de securitate.

WordPress a lansat un plugin care restabilește biblioteca JavaScript jQuery Migrate și restabilește funcția completă a unui site web.

Dacă vă confruntați cu o lipsă de funcționalitate și consola pentru dezvoltatori Chrome afișează erori JavaScript, plus tema dvs. sau un plugin este mai vechi, atunci instalarea acestui plugin vă poate ajuta.

Numele pluginului este numit, Enable jQuery Migrate Helper .

Puteți descărca aici pluginul Enable jQuery Migrate Helper.
https://wordpress.org/plugins/enable-jquery-migrate-helper/

Pluginul WordPress Enable jQuery Migrate a fost descărcat de peste 20.000 de ori în zilele de la lansare.

Este vorba de o mulțime de editori care au fost afectați de această problemă și probabil vor fi mai mulți care caută această soluție.

Eroare de paginare WordPress 5.5

Actualizarea la WordPress provoacă eșecul paginării pe unele site-uri.

Paginarea este o referire la numerele de pagini de navigare din partea de jos a unui document cu mai multe pagini, de obicei într-o secțiune de categorii a unui site web.

Paginarea face parte din structura de navigare a unui site web. Permite vizitatorilor site-ului să găsească pagini web adânc într-un site.

Un raport oficial de erori a fost depus despre această problemă la WordPress

Potrivit unui editor:

„După actualizarea la 5.5, parametrul paginii este renunțat de la adresa URL cu 301 redirecționare … Aceasta a fost încălcarea site-ului nostru … Mi-ar plăcea să instalez 5.5, dar acest lucru rupe site-ul. ”

Alții au raportat că acest lucru afectează mulți dintre clienții lor

„Acest lucru este destul de important datorită faptului că multe teme / plugin-uri folosesc această paramă de interogare. Clienții nu fac decât să vorbim. ”

Ceea ce se întâmplă este că există un conflict în utilizarea cuvântului „pagina”. WordPress îl folosește pentru paginare, dar numai cu o valoare numerică.

Temele folosesc cuvântul „ pagina ” cu valori suplimentare non-numerice.

Potrivit WordPress Core Contributor, Sergey Biryukov ( @SergeyBiryukov ):

„Ar trebui să aibă doar o valoare numerică și nu este destinată a fi utilizată în alte scopuri, de exemplu? Page = offers & id = xxx.

Așadar, aș recomanda schimbarea acestei variabile în orice cod personalizat în alt nume pentru a evita conflictele.

Ca o altă soluție posibilă, puteți dezactiva funcția redirect_canonical () pentru aceste solicitări, care este atașată la acțiunea template_redirect în mod implicit. “

Un editor a postat o soluție:

„Ați redus deocamdată care funcționează și va reconstrui tema folosind„ mypage = ”în loc de„ page = ”în șirul de interogare.”

WordPress 5.5 În mare parte un succes

În mare parte, WordPress 5.5 este un succes. Am petrecut câteva ore trecând în revistă lista posibilelor erori și am fost impresionat de munca pe care comunitatea WordPress a făcut-o pentru a cerceta fiecare problemă pentru a le da seama.

Echipa WordPress face o treabă uimitoare.

Există câteva probleme legate de WordPress 5.5 care au afectat mii de editori. Dar aceste probleme sunt destul de ușor de remediat odată identificată cauza.

Leave a Reply